Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met tuinmeubelshop.nl

Hallo voorjaar! Dat wordt weer optimaal gebruik maken van de tuin. Heb je alweer zin om te genieten van het zonnige weer in jouw tuin? Vergeet dan niet om ook de nodige voorbereidingen te treffen. Hier vind je alvast enkele tips.

1. Maak de tegels schoon

Wanneer er tegels in de tuin liggen, zorg er dan voor dat deze schoon zijn. Vaak worden deze door de regen aangetast en zit er een lelijke groene aanslag op. Even met de hogedrukspuit of aanslagreiniger aan de slag en je hebt weer nette tegels voor een mooi aanzicht!

l

2. De meubels mogen weer in de tuin

Waarschijnlijk heb je de meeste tuinmeubels in de schuur opgeborgen of afgedekt met een beschermhoes. Tijd om deze ook weer tevoorschijn te halen! Wellicht is dit ook het juiste moment voor nieuwe tuinmeubels. Kies dan voor een robuuste, duurzame loungeset (of tafels en stoelen) waar je heerlijk met familie en vrienden kunt genieten. Kijk ook eens naar Hartman tuinmeubels, dit zijn meubels gemaakt van diverse vochtbestendige materialen. Ideaal tijdens regenachtige dagen.

3. Zorg voor een verzorgde flora

Zorg ervoor dat je tuin een frisse, verzorgde look heeft. Knip diverse planten en struiken bij. Werk coniferen netjes bij en zorg dat het gras er mooi gemaaid bij ligt. Zo kan je extra genieten van jouw groene omgeving.

4. Koken in de tuin

Genieten in de tuin kan je natuurlijk extra doen wanneer je hier lekker kunt koken en barbecueën. Het zomergevoel komt dan helemaal tot zijn recht. Maak dus je eigen kookhoek om zo extra makkelijk buiten te kunnen genieten van het weer en je eten.

Buitenkeuken

5. Verkoeling

Genieten doe je niet alleen in de zon. Soms is het beter om even de schaduw op te zoeken. Je kunt er dus voor kiezen om een veranda of overkapping te maken om soms even te kunnen vluchten voor de felle zon. Maar het kan natuurlijk ook lekker zijn om een zwembad in de tuin op te zetten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met tuinmeubelshop.nl

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Review deze post