Een artikel over interieur op een website over buitenleven. Het is niet iets wat je meteen verwacht. Het heeft te maken met een interessante woontrend die de laatste tijd opgang maakt: Urban Jungle. Ben je een natuurliefhebber of hou je simpelweg van de kleur groen? Dan voel je je waarschijnlijk wel thuis in een Urban Jungle. 

Wat verstaan we onder Urban Jungle?

Urban Jungle is zeker niet de allernieuwste trend in interieurdesign. Veel groen in huis en de invloed van botanische prints blijven veel mensen aanspreken. Het gebruik van natuurlijke materialen als katoen, linnen en hout is een ander kenmerk van deze woonstijl. Weelderige, groene planten maken het geheel af. Volgens trendwatchers zet de trend nog wel even door in onze woonkamers, slaapkamers en badkamers. Wil je ook elementen van Urban Jungle in je woning verwerken? Lees dan verder en pak een paar nuttige tips mee.

Niks te maken met stadsnatuur

De term Urban Jungle heeft een tegenstelling in zich. Urban betekent letterlijk ‘stedelijk’ en dat staat in contrast met het groen van de jungle. Toch heeft het niks te maken met stadsnatuur. Misschien is het juist dit spanningsveld waar we naar op zoek zijn. Zeker in de winter en de herfst wanneer we veel tijd binnenshuis doorbrengen, biedt de groene revolutie in je interieur een fijne compensatie. Het natuurlijke en aardse karakter van Urban Jungle zorgt voor verzachting en tegelijk is het een antwoord op de cleane en strakke ontwerpkeuzes die de laatste jaren in veel huizen is toegepast.

Hoe haal je meer buiten naar binnen?

Een goede basis voor een Urban Jungle interieur zijn botanische prints. Er is een grote variëteit aan prints op de markt waarmee je je woonkamer omtovert tot een exotische oase met afbeeldingen van bloemen en planten. Het creëren van een overgang met echte, levende kamerplanten geeft een mooi effect. Gecombineerd met houten vloer of een parketvloer en meubelbekleding van zachte stoffen als linnen en katoen krijgt je woonkamer een natuurlijke, warme uitstraling.

De houten vloer die je kiest, kun je laten borstelen waardoor de houtnerf er nog meer uitspringt. Een vloer met een ABC houtsortering bevat noesten en kwasten die ook bijdragen aan de rustieke sfeer.

Goede nachtrust tussen het groen

Kamerplanten op de slaapkamer is iets wat je niet veel ziet. Mensen hebben toch het gevoel dat planten voor een te uitbundig interieur zorgen. Terwijl er tal van kamerplanten zijn die er juist voor zorgen dat je sneller slaap vat de nachtrust bevorderen. Denk aan de Aloë Vera of de Engelse klimop. Kies voor lavendel en je krijgt er nog de heerlijke, welbekende geur bij. De hele slaapkamer en het bedlinnen wordt ervan doordrongen. Hetzelfde geldt voor de jasmijn. Zowel lavendel als jasmijn verspreiden een natuurlijk parfum dat welbehagen opwekt.

Urban Jungle in je badkamer

De badkamer leent zich ook zeer voor de Urban Jungle stijl. De badkamer is immers een plaats om te ontspannen voor of na een drukke werkdag. Natuurlijke materialen en kamerplanten dragen hieraan bij. Denk aan een tafeltje van hardhout met een of meerdere kamerplanten erop. Of een douchemat van kurk, theelichtjes op de wastafel en een goudkleurige badkamerspiegel. Dit zijn elementen waar je de populaire Urban Jungle stijl aan herkent.

Uiteraard gedijen niet alle planten in de vochtige, relatief donkere ruimte die de badkamer is. In het tuincentrum geeft men graag advies. Planten die het goed doen in de badkamer zijn varens als de krulvaren en vlezige planten als de Aloë Vera.

Hangplanten en houten jaloezieën

Niet iedereen heeft de ruimte om her en der kamerplanten neer te zetten. Soms moet je efficiënt met de ruimte omgaan. In dat geval is het handig om voor hangplanten te kiezen. Het is sowieso makkelijk om je vloer niet al te vol te zetten, maar voor kleinbehuisden is het echt een uitkomst. Zo breng je kleur en een exotische sfeer in je huis zonder met de ruimte te woekeren.

Wat ook bijdraagt aan de sfeer van Urban Jungle, is het plaatsen van houten jaloezieën voor het venster. Hout heeft de natuurlijke, warme uitstraling waar je naar op zoek bent als je voor Urban Jungle kiest. Ook hier lever je geen extra ruimte in, maar het bepaalt wel in grote mate de ambiance in huis.

 

 

 

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Review deze post