Niets zo fijn als een zwoele zomeravond waarbij je tot ‘s avonds laat in de tuin kan zitten. In Nederland kan het weer echter (helaas) erg onvoorspelbaar zijn, waardoor het op een zomeravond best fris kan zijn. Gelukkig hoeft dit je niet tegen te houden om van de buitenlucht te genieten! Met de volgende tips zit jij lekker lang en comfortabel buiten, ook als het wat afkoelt.

Tip 1. Hou jezelf warm

Om jezelf goed warm te houden, kan je tussendoor in beweging komen. Trek bijvoorbeeld wat onkruid uit de grond, of geef de plantjes water. Na zonsondergang is hier bovendien een heel goed moment voor, want plantjes kunnen ‘verbranden’ als je ze water geeft terwijl de zon er nog op staat.

Staat jouw tuin er al prachtig bij, dan zal je andere manieren moeten verzinnen om jezelf warm te houden. Denk bijvoorbeeld aan een warm kleedje of een dikke trui. Of wat dacht je van een heerlijke warmtedeken? Die zijn er tegenwoordig ook draadloos, dus ideaal voor in de tuin!

Tip 2. Zorg voor goede verlichting

Buiten blijven als de zon onder is, dat betekent dat je op een gegeven moment verlichting nodig hebt. Dit zorgt meteen voor een extra gezellige sfeer. Hang bijvoorbeeld lampjes op rondom je terras of zet een kaarsje op tafel.

Of misschien heb je een vuurkorf? Hiermee verlicht je niet alleen je tuin, maar je kan er ook lekker bij opwarmen. En misschien heb je nog marshmallows in de voorraadkast? Leuk voor de kids!

Tip 3. Ga uit de wind zitten

Nederlandse zomers kenmerken zich door wisselend weer. Het zal dus af en toe flink waaien of regenen. Ook dan hoef je niet per se binnen te zitten. Een windscherm, partytent of overkapping houdt de wind bij je weg. De laatste twee beschermen je zelf als het ineens gaat regenen. Deze producten niet in huis? Soms kan in het ene hoekje van de tuin al veel minder wind staan dan de ander, waardoor het daar een paar graden warmer aanvoelt.

Tip 4. Weer insecten

Het buitenleven gaat natuurlijk samen met de natuur. Er zullen dus insecten op je afkomen als je ‘s avonds nog buiten zit. Om insecten te weren, kan je citronellakaarsen gebruiken of jezelf insmeren met deet.

Wat soms ook kan werken: zet elders in je tuin een lampje of een zoet goedje neer, zodat de insecten daarop afkomen en niet op jou en je gezelschap. Of houd ze op afstand met planten waar insecten niet van houden

Elke avond buiten genieten

Ben jij al klaar voor heerlijke zomeravonden? Die staan je te wachten als je je goed voorbereidt op de weersomstandigheden van de Nederlandse zomer. Of je nu een avond met je eigen gezin of partner doorbrengt of een feestje organiseert voor vrienden en familie: jouw tuin is op zomeravonden the place to be!

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een gratis account of wordt (online) abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
Maak een gratis account en lees 3 gratis tijdschriftartikelen

Deel dit bericht

4.8/5 - (10)