Deze vrolijke vaste plant met de charmante naam meisjesogen trekt ’s zomers alle aandacht in de border. De bloemen hebben een sprekend ‘oog’ en lijken je lief aan te kijken. De nieuwe tuinvormen bloeien extra lang, hebben bijzondere kleuren en zijn ook prachtig in een pot.

Tekst Modeste Herwig en Babette Bosmans Foto’s Modeste Herwig

 

 

 

 

Plant van de Maand?

Meteen door naar de top 5 van mooiste soorten coreopsis? Scroll snel naar beneden!

Eerder las je al waarom papaver zo’n aanwinst zijn voor je tuin, hoe je ze het beste verzorgt en de verschillende varianten voor in de border of in een boeket.

 

5. Coreopsis ‘Crème Brûlée’

Coreopsis ‘Crème Brûlée’ heeft iets grover, glimmend blad en goed vertakte bloemstelen. Ze dragen vrij grote bloemen in een zachte tint geel. Het hartje is geelbruin. Een redelijk sterke vaste plant. Volle zon, hoogte 30-40 cm, bloei juni-september.

4. Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’

Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’ is een stevige plant met zeer fijn, naaldachtig blad. De kleine stervormige bloemen hebben een zachtgele tint die overal mooi mee combineert. Beslist goed gedraineerde grond. Volle zon, hoogte 30-40 cm, bloei juni-september.

4. Coreopsis verticillata ‘Moonbeam’

3. Coreopsis ‘Limerock Ruby’

Coreopsis ‘Limerock Ruby’ valt op dankzij de donkere, rozerode bloemen met een oranjebruin hartje. Ze komen mooi uit boven het fijne blad. Meestal een kortlevende plant, ook mooi in een pot. Volle zon, hoogte 40-50 cm, bloei juni-september

3. Coreopsis ‘Limerock Ruby’

2. Coreopsis grandiflora ‘Sunray

Coreopsis grandiflora ‘Sunray’. De sierlijke goudgele bloemen zijn half gevuld en geven veel effect. Ze staan op lange stengels die goed boven het blad uitsteken. Een lange bloeier voor de border. Volle zon, hoogte 50-60 cm, bloei juli-september.

2. Coreopsis grandiflora ‘Sunray
top 5 mooiste soorten coreopsis buitenleven magazine

Hier koop en/of bekijk je ze

 

1. Coreopsis verticillata ‘Zagreb’

Onze absolute topper is Coreopsis verticillata ‘Zagreb’. Een wat lagere, stevige plant met zeer fijn, naaldachtig blad en kleine stervormige bloemen in zonnig geel. Vanwege de compacte groei mooi vooraan in de border. Volle zon, hoogte 25-30 cm, bloei juni-september.

Dat was ie dan weer dames en heren, de Plant van de Maand juni. Volgende maand is Kniphofia de plant van de maand, tot dan!

1. Coreopsis verticillata ‘Zagreb’

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of word premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
3.6/5 - (30)