Koraal is een (zacht)roze tint waar je een warm en zomers gevoel van krijgt. Een perfecte keuze dus om bloemen in koraaltint in je border of hanging basket te plaatsen. Er zijn gelukkig veel vaste planten, bloemen en heesters die bloeien in koraal, ook wel living coral genoemd. Met deze zes suggesties geef je je tuin, balkon of terras een warme kick.

1. Wow-effect dankzij zonnehoed

Niet alleen de bloemblaadjes van de rode zonnehoed Echinacea ‘Sombrero Hot Coral’ zijn koraalkleurig; ook de stekelige kegeltjes in het hart zorgen voor een vurige aanblik. Je plant deze dwergzonnehoed (25-30 cm hoog) het beste aan in groepen. De boeketten koraalrode bloemen zorgen gegarandeerd voor een wow-effect in je tuin.

Met 'Sombrero Hot Coral' heb je verschillende tinten roze: knallers voor je border.

2. Pioenroos als de ondergaande zon

Nog voor de rozen bloeien, komen de bloemen van de pioenroos tot bloei. Het zijn de blikvangers van de lentetuin. De kleuren van deze Paeonia ‘Coral Sunset’ doen denken aan de ondergaande zon. Nog een pluspunt: ze ruiken heerlijk. Bekijk meer over pioenrozen.

Paeonia ‘Coral Sunset.
Tuberous begonia combineren goed met witte variëteiten.
Tuberous begonia combineert goed met witte variëteiten.

3. Warme hoek met koraal knolbegonia’s

Knolbegonia’s (Tuberous begonia) bloeien in alle schakeringen koraal. Het is een goed idee om verschillende variëteiten met elkaar te combineren voor een warme hoek in de tuin of op je terras. Haal de knollen in het najaar naar binnen en laat ze (in droge aarde) vorstvrij overwinteren. Kom meer te weten over de veelzijdige begonia.

4. Dahlia’s in koraal

Cactus, anemoonbloemig, enkel, gevuld of balvormig; van alle soorten dahlia’s zijn wel variëteiten beschikbaar in roze koraaltinten. Mooi zijn onder meer Dahlia ‘Zundert Mystery Fox’, ‘Waltzing Mathilda’, ‘Coral Gypsy’ en ‘Beach Bum’. Dahlia ‘Totally Tangerine’ heeft ook een koraalkleurig hart. Lees meer over dalia’s in de tuin.

Dahlia ‘Zundert Mystery Fox’ in de border trekt zeker de aandacht.

5. Knallende tulpen

Mystieke kleuren in tinten roze, oranje tot geel: het is een verrassing welke kleur je precies aantreft als je tulpen ‘Mystic van Eijk in de border zet. Tulipa Darwin x Mystic van Eijk in de border zet. Vooral in de als de zon schijnt, lichten de bloemen in koraal prachtig op. Tip: bekijk onze suggesties voor vroege voorjaarsbloeiers planten én kleurcombinaties.

Tulipa Darwin x ‘Mystic van Eijk’ zorgt voor een vurige border.
Lavatera trimestris bloeit zowel in één kleur als multicolor.
Lavatera trimestris bloeit zowel in één kleur als multicolor.

6. Bekermalva in de zomer

Bekermalva of struiklavatera is de Nederlandse naam voor Lavatera trimestris, eenjarige rijke bloeiers in vele kleuren. Malva’s worden tot circa 1 m groot, wat goed past bij de flinke bloemen (6 cm) die ze geven. Ga voor verschillende tinten roze, oranje en wit en geef je tuin een heerlijk zomergevoel.

Deel dit bericht

Meer inspiratie

Lees elke maand nieuwe artikelen over tuinieren, planten en dieren

Maak een account* of wordt premium abonnee en geniet van nog meer Buitenleven
*Maak een account en krijg 3 premium artikelen gratis
Review deze post